jego
Jak zdrowo odżywiać dzieci – ebook
Magdalena Dzikiewicz-Polak
Dziecko potrzebuje energii, którą czerpie z jedzenia, by się uczyć i bawić, ale przede wszystkim, by rosnąć i się rozwijać. Od zbilansowanego żywienia zależy jego rozwój fizyczny, zdrowie, praca mózgu i układu odpornościowego. Książka podpowiada, jakie składniki wprowadzić do diety dziecka, by wzmocnić jego odporność, a także pomaga skomponować posiłki, dzięki którym organizm dziecka będzie się rozwijał...Data dostępności:
Data publikacji:
National Geographic – e-wydanie – 6/2024
"W National Geographic wierzymy w potęgę nauki, eksploracji, historie, które zmieniają świat i inspirują do dbania o naszą planetę, ponieważ jest ona naszym wspólnym dobrem. Pracują dla nas najlepsi fotografowie i reporterzy i nie ma chyba tematu, którego w ciągu 128 lat istnienia magazynu nie opisalibyśmy na jego łamach. Zawsze sięgamy wyżej, schodzimy głębiej, docieramy dalej, żeby przekazać Czytelnikom...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 17,09 zł
Opinie o produkcie17,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,09 zł- Dostęp online PDF
National Geographic Numer Specjalny – e-wydanie – 1/2024
Magazyn National Geographic Polska Numer Specjalny to tematyczna wersja polskiej edycja popularnonaukowego miesięcznika, wydawanego przez National Geographic Society. Każdy numer szeroko traktuje o m.in. najnowszych odkryciach archeologicznych i paleontologicznych, niezwykłych kulturach, przyrodzie, historii, medycynie. Porusza także tematy społeczne i polityczne, opisuje konflikty, problemy ekologiczne...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 17,09 zł
Opinie o produkcie17,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,09 zł- Dostęp online PDF
21.WIEK HISTORY – e-wydanie – 4/2018
Założeniem czasopisma jest nie tylko rozrywka i edukacja, ale również popularyzacja niezwykle atrakcyjnej nauki, jaką jest historia i dziedziny pokrewne. Uważamy, że bogactwem historii są nie tylko daty i suche fakty, lecz przede wszystkim człowiek - jego życie codzienne oraz namiętności, które niejednokrotnie wpływały na bieg wydarzeń, losy jednostek, narodów, a nawet całego świata. Utrzymane w konwencji...Data dostępności:
Data publikacji:
Dialog – e-wydanie – 11-12/2023
Miesięcznik „Dialog” poświęcony jest dramaturgii współczesnej - teatralnej, filmowej, radiowej i telewizyjnej. Został założony w 1956 roku przez Adama Tarna, dramatopisarza i tłumacza, który kierował pismem do 1968 roku. Ogromny wpływ na kształt miesięcznika miał Konstanty Puzyna, krytyk, który współzakładał pismo a potem był jego redaktorem naczelnym od 1972 roku aż do śmierci w 1989 roku....Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 19,00 zł
Opinie o produkcie20,00 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,00 zł- Dostęp online PDF
Polski chleb i polscy piekarze – ebook
Władysław Krajewski
Publikacja pt. „Polski chleb i polscy piekarze” ma — według zamysłu autora — charakter „czytadła”. Jest zbiorem informacji pochodzących z różnych źródeł o polskim chlebie i jego rodzajach, polskich piekarzach i piekarniach, świętach i targach chleba, fundacjach i muzeach chleba, miejscu chleba w życiu społecznym, naszym języku i literaturze, a także o polskim chlebie za granicą; na końcu znajdują się...Data dostępności:
Data publikacji:
Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Śląsk. Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Mazowsze – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Mazowsza. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na mazowieckie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Kuchnia małopolska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Małopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na małopolskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji: