jego
Liczba pozycji: 32
Jak zdrowo odżywiać dzieci – ebook
Magdalena Dzikiewicz-Polak
Dziecko potrzebuje energii, którą czerpie z jedzenia, by się uczyć i bawić, ale przede wszystkim, by rosnąć i się rozwijać. Od zbilansowanego żywienia zależy jego rozwój fizyczny, zdrowie, praca mózgu i układu odpornościowego. Książka podpowiada, jakie składniki wprowadzić do diety dziecka, by wzmocnić jego odporność, a także pomaga skomponować posiłki, dzięki którym organizm dziecka będzie się rozwijał...Data dostępności:
Data publikacji:
21.WIEK HISTORY – e-wydanie – 4/2018
Założeniem czasopisma jest nie tylko rozrywka i edukacja, ale również popularyzacja niezwykle atrakcyjnej nauki, jaką jest historia i dziedziny pokrewne. Uważamy, że bogactwem historii są nie tylko daty i suche fakty, lecz przede wszystkim człowiek - jego życie codzienne oraz namiętności, które niejednokrotnie wpływały na bieg wydarzeń, losy jednostek, narodów, a nawet całego świata. Utrzymane w konwencji...Data dostępności:
Data publikacji:
Świat Wiedzy – eprasa – 5/2024
„Świat Wiedzy” to od lat najchętniej kupowany magazyn popularnonaukowy w Polsce. Jego nowoczesna i niepowtarzalna formuła zrywa z nudnymi standardami prezentowania wiedzy. Nasza dewiza to dostarczanie radości z poznawania świata, dlatego staramy się uczyć i bawić wszystkie pokolenia czytelników. Kompleksowe zagadnienia wyjaśniamy z wielu perspektyw, opatrując je ciekawymi tekstami oraz...Data dostępności:
Data publikacji:
Cena: 10,44 zł
Opinie o produkcie10,99 złNajniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,44 zł- Dostęp online PDF
Przegląd Humanistyczny 2023/3 (482) – eprasa
Tomasz Wójcik
Proponowany do lektury numer ma w całości charakter monograficzny. Jego przedmiotem jest problematyka szeroko rozumianej modernizacji – zapisy jej idei i praktyk utrwalone w literaturze polskiej począwszy od końca wieku XIX, przez wiek XX, aż do pierwszych dekad obecnego stulecia. Autorzy poszczególnych artykułów podejmują refleksję nad różnymi wymiarami procesów i przemian modernizacyjnych określających...Data dostępności:
Data publikacji:
Polski chleb i polscy piekarze – ebook
Władysław Krajewski
Publikacja pt. „Polski chleb i polscy piekarze” ma — według zamysłu autora — charakter „czytadła”. Jest zbiorem informacji pochodzących z różnych źródeł o polskim chlebie i jego rodzajach, polskich piekarzach i piekarniach, świętach i targach chleba, fundacjach i muzeach chleba, miejscu chleba w życiu społecznym, naszym języku i literaturze, a także o polskim chlebie za granicą; na końcu znajdują się...Data dostępności:
Data publikacji:
Podlasie i Lubelszczyzna - Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Podlasia. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na podlaskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Śląsk. Regionalna kuchnia polska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Śląska. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na śląskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy Państwa...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Mazowsze – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Mazowsza. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na mazowieckie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Kuchnia małopolska – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Małopolski. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na małopolskie przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji:
Kuchnia Polska. Kresy wschodnie – ebook
O-press
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla regionu Kresów Wschodnich. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw, które przygotowywało wiele pokoleń Polaków z tego regionu. Stanowią one część jego historii i kultury. Poznacie Państwo przepisy na kresowe przystawki, zupy, dania główne, dodatki oraz pyszne ciasta i desery. Zachęcamy...Data dostępności:
Data publikacji: