juz
Liczba pozycji: 63
Gotowanie z radością... – ebook
Elżbieta Biała
Druga już książka kulinarna autorki, która przenosi nas w zmysłowy świat smaków potraw gotowanych z radością i… odrobiną miłości.Data dostępności:
Data publikacji:
Jak skutecznie schudnąć i zyskać zdrowie – ebook
Urszula Forenc
Chcesz zdrowo schudnąć? Próbujesz już długo, bez rezultatów? Krótka dieta nie wystarczy. Potrzebujesz trwałej zmiany złych nawyków. Oto 14 wskazówek, które w końcu pomogą osiągnąć cel!Data dostępności:
Data publikacji:
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć – ebook
Pani Elżbieta
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...Data dostępności:
Data publikacji:
Jak wytresować kota 3. Wiedza tajemna – audiobook
Dawid Ratajczak
O skuteczności metod i efektach tresury kota, którym poświęcone zostały dwie poprzednie części książki, z pewnością przekonali się już nasi Czytelnicy, zwłaszcza ci, którzy odważnie podjęli to ogromne wyzwanie. Zapewne też zdążyli już skonfrontować własne oczekiwania wobec futrzastego pupila z jego chęcią współpracy i tworzenia kompromisowych rozwiązań w spornych kwestiach. Dla pełnego obrazu postaramy...Data dostępności:
Data publikacji:
Gotuj i jedz jak Shaq. Mistrzowskie przepisy na nakarmienie rodziny i przyjaciół – ebook
Rachel Holtzman Matthew Silverman Matthew Piekarski
Shaquille O’Neal uwielbia jedzenie. W zasadzie fani programu Inside the NBA mogą być pewni, że członek Koszykarskiej Galerii Sław opowie swoim współprowadzącym o tym, co dokładnie zjadł na obiad, podczas gdy oni będą analizować sytuacje meczowe. Miłość Shaqa do jedzenia i rodzinnego gotowania zaczęła kiełkować już w dzieciństwie, kiedy to jeszcze dla niego i trójki rodzeństwa gotowała mama....Data dostępności:
Data publikacji:
CookLux – ebook
Ewa Muzyka
Ciekawe i szybkie przepisy. Pyszne i bezmięsne dania w 15 minut. Postaraj się jeść zdrowiej, odżyw swój organizm i pozwól mu sprawniej funkcjonować, ograniczając ciężkostrawne mięso pełne toksyn czy antybiotyków. Badania pokazują, że w Polsce używa się do 50% więcej antybiotyków i sterydów w mięsie niż w pozostałych krajach Europy. Wszystko idzie w dzisiejszych czasach ku zmianie na lepsze, zdrowsze...Data dostępności:
Data publikacji:
Dieta na insulinooporność – ebook
Marlee Coldwell
Niezależnie od tego, czy zmagasz się z insulinoopornością, cukrzycą lub zespołem policystycznych jajników, czy szukasz sposobu na to, jak przyspieszyć metabolizm, dieta na insulinooporność może być kluczem do satysfakcjonującego, zdrowego stylu życia. Dzięki informacjom zawartym w tym przewodniku będziesz w stanie pomóc swojemu organizmowi naturalnie regulować poziom glukozy i insuliny we krwi. Jak...Data dostępności:
Data publikacji:
Keto dla zdrowia i długowieczności – ebook
Ivor Cummins Jeffry Gerber
Dzięki temu poradnikowi, prezentującemu wyniki najnowszych badań naukowych, poznasz fakty i mity o cukrze, olejach rafinowanych, tłuszczach i cholesterolu. Dowiesz się, jak szybko schudnąć, pokonać cukrzycę, insulinooporność i choroby serca. Zastosujesz 21-dniowy plan żywieniowy oparty na zasadach i przepisach diety niskowęglowodanowej i ketogenicznej. Już dziś możesz wykorzystać ponad 50 przepisów...Data dostępności:
Data publikacji:
Nie odwracaj kota ogonem – audiobook
Beata Worobiec
Dobiegająca trzydziestki Zosia jest zdeterminowana, by znaleźć w końcu towarzysza swojego życia. Jej starania nie zawsze przynoszą oczekiwany skutek. Gdy wraca z kompletnie nieudanej randki, wydaje jej się, że gorzej już być nie może. Nic bardziej mylnego! Po powrocie do domu zostaje oskarżona przez sąsiadkę o... morderstwo jej kota. Śledztwo nie zdąży się nawet rozkręcić, gdy oskarżycielka sama zapadnie...Data dostępności:
Data publikacji:
Domowy wyrób win – ebook
Tadeusz Woźniak
Winiarstwo owocowe ma niemal tak długą tradycję, jak wytwarzanie win z winogron. Już w XIII wieku, zwłaszcza w północnej Francji, popularnością cieszyły się jabłeczniki (z niewiadomych przyczyn uparcie w Polsce nazywane cydrami, od francuskiego cidre ). Na terenie Polski wytwarzano od czasów saskich wina z wiśni, owoców róży czy porzeczek. Ta tradycja przetrwała aż do czasów współczesnych, a „domowi...Data dostępności:
Data publikacji: