stawow
Liczba pozycji: 4
Odżywianie dla zdrowia – ebook
Paul Pitchford
To prawdziwe kompendium wiedzy o żywności i odżywianiu, łączące w sobie perspektywę wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki. Kompedium zawiera: - wskazówki dotyczące rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych, metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę, w której przeważającą rolę odgrywają pełnoziarniste...Data dostępności:
Data publikacji:
Przeciwkrwotoczna Witamina K. Zdrowe naczynia krwionośne. Mocne kości i piękne zęby. – audiobook
Renata Zarzycka
Witamina K jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach. Stąd drastyczne ograniczenie w diecie tłuszczy, może mieć opłakany skutek. Może doprowadzić do obfitych krwawień np. podczas okresu u kobiet. Witamina K jest niezbędna do procesu syntezy czynników krwi oraz białka (protrombiny). Niedobór czynników tej witaminy sprawia, że krew krzepnie zbyt wolno, a krwawienie trudno jest zatrzymać Sygnałem jej niedoboru...Data dostępności:
Data publikacji:
Run&Cook. Kulinarny poradnik biegacza – ebook
Jagoda Podkowska Michał Toczyłowski
„Dobrze dobrana i zbilansowana dieta daje mi energię, podnosi pewność psychiczną i pozwala walczyć na najwyższym światowym poziomie”. Patrycja Bereznowska – Mistrzyni i Rekordzistka Świata w Biegu 24-godzinnym „Dzięki prawidłowemu odżywianiu mogę nie tylko mocno trenować, lecz przede wszystkim szybko się regeneruję, dużo lepiej czuję na co dzień, a w rezultacie osiągam wymarzone cele na zawodach”....Data dostępności:
Data publikacji:
Urodzeni biegacze – ebook
Christopher Mc Dougall
Autor, dziennikarz wojenny, zajmujący się sportami ekstremalnymi, w wieku 40 lat zaczyna biegać. Niestety trapią go kontuzje. Wysłany do Meksyku, dowiaduje się przypadkiem o plemieniu Tarahumara, zwanym też Rarámuri (Biegający Ludzie). Indianie ci, mieszkający z dala od cywilizacji, w trudno dostępnym kanionie, potrafią biegać na dystansach kilkuset kilometrów. Znamienne jest to, że kontuzje prawie...Data dostępności:
Data publikacji: